Issue with wexler.tab 7t

View previous topic View next topic Go down

Issue with wexler.tab 7t

Post by thodin on Sat Apr 27, 2013 4:42 pm



Thank you for your software, I really appreciate your work!
I use my device in car with audio jack permanently plugged in and I even bough Pro version
for bluetooth support.

But I have one annoying problem:

1. Fresh install of SoundAbout allows me to switch default sound output to Speaker with detection turned off.
2. After reboot, my device doesn't use Speaker for output although SoundAbout is still configured to do this.
3. To fix it - I need to use widget to switch default sound output to HeadPhones and then - Switch to Speaker again.

It's a little bit uncomfortable to do this, as I use built-in speakers most of the time.

thodin

Posts : 2
Join date : 2013-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Issue with wexler.tab 7t

Post by SoundAbout on Sun Apr 28, 2013 1:16 am

Can you try this debug version of SoundAbout to see what messages pop up?
There should be a previous routing message and an audio routing message.

Let me know what they say.

Un-install SoundAbout main app (not the pro version key). Go into Settings, Manage Apps, find SoundAbout (no Pro), click on SoundAbout and then click the Clear cache (if available), Clear data (if available), Force Stop, and then un-install.

Install the attached version.

Reboot the phone.

https://docs.google.com/file/d/0B9W8vNqsE350THM3MWdzRUV0cEE/edit?usp=sharing
avatar
SoundAbout
Admin

Posts : 1492
Join date : 2013-04-26
Location : Boston, MA

View user profile http://soundabout.userboard.net/

Back to top Go down

Re: Issue with wexler.tab 7t

Post by thodin on Sun Apr 28, 2013 6:45 am

ok, here is the result:

1. Reboot
2. first message:
Previous Routing Preference =
Routing Preference = speaker
3. next messages:
Previous Routing Preference = speaker
Routing Preference = speaker

repeats several times.

4. I use MX player to test default output: no sound through speakers, so I press on the widget.
5.
widget = on
Previous Routing Preference = speaker
Routing Preference = headphone
6. I press on the widget again:

widget = off
Previous Routing Preference = headphone
Routing Preference = speaker

7. Sound goes through speaker just fine!

thodin

Posts : 2
Join date : 2013-04-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Issue with wexler.tab 7t

Post by SoundAbout on Mon Apr 29, 2013 11:17 pm

In the SoundAbout settings, is the "Wired Headset detection" setting checked? Is any wired headset plugged into the phone when you reboot it?

Can you try this debug version of SoundAbout to see what messages pop up? I have been trying to reproduce the error. The only thing I can think of this that your phone is sending a signal that a headset is plugged in, causing you to have to use the widget to shut headset off.

https://docs.google.com/file/d/0B9W8vNqsE350THM3MWdzRUV0cEE/edit?usp=sharing


There should be a headset plug in message.

Let me know what they say.

Un-install SoundAbout main app (not the pro version key). Go into Settings, Manage Apps, find SoundAbout (no Pro), click on SoundAbout and then click the Clear cache (if available), Clear data (if available), Force Stop, and then un-install.

Install the attached version.

Reboot the phone.

avatar
SoundAbout
Admin

Posts : 1492
Join date : 2013-04-26
Location : Boston, MA

View user profile http://soundabout.userboard.net/

Back to top Go down

Re: Issue with wexler.tab 7t

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum